Plaça de la Vila 10 de Polinyà, Twitter @ euiadepolinya, Telèfon 937.131.702, Correu polinya@euia.cat

domingo, 20 de octubre de 2013

La coalició d’ICV-EUiA de Polinyà vol expressar el seu suport i solidaritat amb els treballadors de Panrico


Joan Mena intervenint davant la presència
dels Mossos d'Esquadra.
La coalició d’ICV-EUiA de Polinyà vol expressar el seu suport i solidaritat amb els treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda, que van ser objecte de varies càrregues per part dels Mossos d’Esquadra  “desmesurada, violenta i provocadora”.

Com va manifestar el nostre Diputat, Joan Mena, la mobilització de la plantilla de Panrico, que porta a terme una vaga indefinida, s’ha caracteritzat per “un clima pacífic i el divendres va estar interromput amb la presència de 10 brigades mòbils dels Mossos i una càrrega sense intermediació prèvia que ha acabat amb un treballador a l’hospital de Mollet”.
Mª Crmen Gámez, en nom d'EUiA de Polinyà,
ofereix el suport de l'organització al portaveu
del Comite d'empressa, Félix Yela
Des de Polinyà denunciem la manca de mediació en el conflicte per part de la Generalitat i acusem al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, d’haver-la entès “a cops de porra”, una manera d’agreujar més la situació. Pel que reiterem la repulsa d’ICV-EUiA davant l’actuació policial. “No podem tenir els Mossos al servei de la patronal i segrestant per unes hores als treballadors de Panrico”. També ens preguntem si això tindrà a veure amb “els vincles directes del president Mas amb l’alta direcció de l’empresa”.
Manifestació dissabte 19 d'octubre de 2013 
També defensem la iniciativa del diputat d’ICV-EUiA Joan Mena de presentar a la Comissió de Política Industrial “perquè la nostra coalició defensa els interessos dels treballadors de Panrico (hi ha sobre la taula 1.900 acomiadaments i rebaixes salarials de fins el 40%), uns interessos que són els de Catalunya i d’un sector estratègic com l’agroalimentari”. Joan Mena, que també és regidor a Sabadell, ha afegit que ICV-EUiA portarà a terme “una ofensiva institucional en el món local” i que presentarà mocions als ajuntaments del Vallès Occidental en què es demanarà el manteniment dels llocs de treball a la fàbrica de Santa Perpètua i que no es rebaixin els sous “utilitzant el xantatge de la reforma laboral”. Moció que la coalició ICV-EUiA ens comprometem a presentar al nostre Ajuntament de Polinyà.

Per acabar, fem una crida al poble de Polinyà a mostrar la seva solidaritat a les mobilitzacions i a participar a les lluites que els treballador portin a terme. 

No hay comentarios: