Plaça de la Vila 10 de Polinyà, Twitter @ euiadepolinya, Telèfon 937.131.702, Correu polinya@euia.cat

lunes, 14 de octubre de 2013

El nostre Diputat Joan Mena Arca, defensan la construcció de la nova escola a Polinyà

Aquí os deixem la intervenció del nostre Diputat Joan Mena Arca, en la Sessió de la Comissió d’Ensenyament i Universitats del passat 3 d’octubre de 2013, on es parla sobre la necessitat de la construcció de nova l’escola a Polinyà.

El Sr. Xavier Sabaté i Ibarz President de la comissió dona la paraula al company Joan Mena Arca

INTERVENCIÓ
Joan Mena Arca Pel Grup d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i
Alternativa.

Sí, gràcies. Primer de tot, doncs, donar la benvinguda a la comunitat educativa de l’Escola Polinyà. Jo no només conec l’escola, sinó que gairebé passo cada dia per la porta perquè sóc veí del barri de Torre Romeu de Sabadell; per tant, conec molt bé quina és la situació en què es troba l’escola. I, clar, segurament –abans ho deia la diputada Capdevila–, és una d’aquelles escoles que cal la construcció de forma urgent perquè no fa pas gaire va haver-hi un accident; aquest accident va provocar un confinament dels alumnes i les alumnes per la carretera que passa per sobre de l’escola, que impossibilita també l’ampliació d’aquesta escola. I, per tant, és una Sessió núm. 12 / Comissió d’Ensenyament i Universitats / 3 d’octubre de 2013 d’aquelles urgències de les quals, doncs, no hem d’esperar a les disponibilitats pressupostàries.

Dit això, repetiré algunes coses que ja s’han dit. Actualment l’Ajuntament de Polinyà ja ha instal·lat un mòdul prefabricat, que, per cert, ha costat 12.200 euros; per tant, és una partida pressupostària de l’Ajuntament de Polinyà que hauria d’haver assumit la Generalitat de Catalunya i que, en canvi, ha assumit un govern local, com acostuma a passar amb aquest Govern de la Generalitat en tants altres àmbits dels quals la Generalitat fa deixadesa i són els ajuntaments, el món local, qui ha de donar resposta a les necessitats dels veïns i de les veïnes.
Dit això, jo també volia explicar per què necessita l’Escola Polinyà aquesta ampliació que no li permet l’espai on actualment està ubicada. Té un projecte que està basat en tres eixos, que són l’art, les ciències i les llengües. Per tant, per poder aplicar aquest projecte necessitem els espais adequats. El que no pot ser és que el Departament d’Ensenyament insti els centres educatius que dissenyin un projecte i després no els doti de les necessitats que requereixen per poder desplegar aquest projecte. Que cap d’aquests espais..., no sé si ara ha variat la situació, però cap d’aquests espais disposava de lavabo; per tant, és una preocupació afegida en aquest aspecte. I considerem des d’Iniciativa i Esquerra Unida, doncs, que és una situació que només es pot resoldre de forma definitiva amb la construcció del nou centre i, de forma puntual –de forma puntual–, amb la instal·lació dels espais que necessitin.

El que no poden ser són les respostes que donen els serveis territorials, que insten l’escola que reorganitzi els seus espais. Si no hi ha espai és difícil poder reorganitzar aquests espais i ho sé, doncs, perquè em consta que la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Polinyà s’ha adreçat..., i ha tingut trobades amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental per abordar aquesta situació i l’única resposta que donen des del departament és la de la reorganització dels actuals espais.

Dit això, tal com deien abans Convergència i Unió i Esquerra Republicana, la voluntat de solucionar aquesta situació..., presentarem –no sé quan passarà per la comissió– una proposta de resolució conjunta, que segurament ja hauria d’haver passat. Però això no treu que avui el Grup d’Iniciativa - Esquerra Unida voti a favor també de la proposta que presenta el Partit dels Socialistes, perquè d’alguna Sessió núm. 12 / Comissió d’Ensenyament i Universitats / 3 d’octubre de 2013 manera va en la línia del que presentarem després i, per tant, és igual. En aquests temes no ens preocupa qui es pengi la medalla, si em permeten l’expressió, sinó que el que ens preocupa és que les famílies tinguin sortida a les seves necessitats, sobretot en unes situacions tan preocupants i tan perilloses, si m’ho permeten, com la de l’Escola Polinyà.


Gràcies.

No hay comentarios: