Plaça de la Vila 10 de Polinyà, Twitter @ euiadepolinya, Telèfon 937.131.702, Correu polinya@euia.cat

domingo, 1 de diciembre de 2013

COMPROMIS COMPLERT





El passat  3 de novembre durant la visita a la Maternitat Suïssa d’Elna,  el grup municipal d’ICV-EUiA, varem assumir el compromís de presentar una moció al Ple Municipal de suport vers a aquesta Institució i al que havia representar .
Al Ple ordinari de 27 de novembre, es va aprovar una moció per unanimitat amb els següents   acords
Primer: Donar suport a totes les iniciatives que vagin encaminades a la recuperació i difusió del que va representar la Maternitat d’Elna i el seu entorn en la vida de les dones exiliades.
Segon: Promoure més accions per tal de seguir recuperant la memòria històrica i
sensibilitzar a la ciutadania per a què no oblidi la repressió que exercí el Franquisme contra la democràcia, l’autogovern i la legitimitat republicana.
Tercer: Instar al Govern de la Generalitat a continuar honorant la memòria de les persones que es van veure implicades, perseguides i damnificades pels anys d’exili.
Quart: Instar al Govern de la Generalitat a col·laborar amb la Maternitat d’Elna en aquelles tasques de recuperació d’espais de memòria i de foment del patrimoni democràtic que impulsen des del Memorial Democràtic de Catalunya.
Cinquè: Posar el nom de Maternitat d’Elna a un carrer, plaça o espai públic de Polinyà.
Sisè: Donar trasllat d’aquesta moció a la Maternitat d’Elna , als grups del Parlament de
Catalunya, a la Direcció General de la Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic de la Generalitat i a l’Ajuntament d’Elna.

Des de el moment que varem assumir el compromís de la nostra visita a Elna vem  entendre que no era suficient, el varem exposar a l’equip de govern i va haver l’acord unànime de fer una visita Institucional a la Maternitat, entregar oficialment la Moció i estudiar les possibles vies de col·laboració que es puguin iniciar entre tots dos ajuntaments.
El dissabte 30 de novembre l’equip de govern va anar a fer aquesta visita, entre d’altres varem ser rebut pel Tinent d’Alcalde Pierre Subirats i el conseller Terenci Vera-Grau, ja que l’Alcalde Nicolàs Garcia es trobava de visita a Montbrió del Camp.
A l’igual que en la visita del dia 3 el Sr: Ricard Nieto (cap de servei d’Afers transfronterers i Catalanitat) ens va emocionar amb una visita guiada molt emotiva, i tot l’equip de govern va coincidir en la necessitat de difondre el treball que està portant a terme en la Maternitat Suïssa d’Elna.

No hay comentarios: