Plaça de la Vila 10 de Polinyà, Twitter @ euiadepolinya, Telèfon 937.131.702, Correu polinya@euia.cat

lunes, 30 de junio de 2008

Miralles avisa Zapatero que "Espanya pot guanyar en futbol a Europa, però perd en drets socials"

El coordinador general d´EUiA participarà en un acte de la formació contra l´anomenada ´Directiva de la Vergonya´ aquest divendres a “territori Corbacho”, L´Hospitalet de Llobregat, amb l´eurodiputat d´IU, Willy Meyer

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha criticat avui les polítiques d´immigració de la UE i del govern espanyol i ha qualificat de “lamentable” l´anomenada ´Directiva de la Vergonya´, que ha recordat van votar favorablement gran part dels eurodiputats del PSC i el PSOE. Per Miralles, aquesta posició significa una “involució clara de les polítiques d´immigració a la UE” i ha mostrat la seva preocupació per la reacció del president Zapatero al Congrés dels Diputats: “Ens ha tractat d´ignorants als qui ens hi oposem, però nosaltres preferim seguir defensant els drets de les persones enlloc de tenir un màster en retallar-los. Espanya pot guanyar en futbol a Europa, però perd en drets socials”. En la mateixa línia, Miralles ha dedicat unes paraules al ministre Corbacho: “En les darreres entrevistes i declaracions ha transmès una visió utilitarista, només com a mà d´obra, dels nouvinguts, de la nova ciutadania del nostre país, a qui limita el reagrupament familiar i condemna al retorn si es queden sense feina, enlloc de tenir una visió progressista de tots els drets i deures”. El màxim dirigent d´EUiA ha estat especialment dur amb el govern socialista i el seu nou ministre de Treball i Immigració: “Diuen una cosa en campanya i en fan una altra quan estan al Govern, i en aquesta matèria –d´immigració- s´apropen a les polítiques de la dreta europea, de Berlusconi i Sarkozy, i per això tenen l´aplaudiment del PP i CiU”, ha sentenciat.

Davant aquesta posició “inacceptable”, Miralles ha anunciat que EUiA donarà respostes socials i institucionals. Com l´acte públic contra la ´Directiva de la Vergonya´ que ha organitzat la formació per aquest divendres 4 de juliol a L´Hospitalet de Llobregat, precisament “a territori Corbacho”, ha dit el coordinador general d´EUiA. Serà a les 19 hores a l´Auditori de La Farga, i Miralles compartirà cartell amb Alfonso Salmerón, coordinador local d´EUiA i regidor, Ghassan Saliba, responsable d´Immigració de CC OO, i l´eurodiputat d´IU, Willy Meyer. Seguint amb el tema, el coordinador general d´EUiA i diputat d´ICV-EUiA encarregat dels temes d´immigració en el grup parlamentari, creu que el govern català s´ha de posicionar al respecte doncs, si el govern espanyol es manté en aquesta posició, pot fer saltar o dificultar la materialització del Pacte Nacional per la Immigració, una mostra del compromís de la Generalitat amb les associacions d´immigrants”, amb les quals mantindrà una reunió com a responsable d´EUiA per definir propostes polítiques i socials contra la Directiva de la UE.

Propostes per a fer front a la crisi econòmica

D´altra banda, Miralles ha reconegut “un avenç” al president Zapatero, que per fi ha dit que el país està immers en una crisi econòmica i que compareixerà en el Congrés per a proposar mesures per a fer-hi front. Tot i així, Miralles ha demanat que les seves mesures no siguin continuistes, perquè “es tracta d´una crisi real que comporta pèrdua de llocs de treball, de poder adquisitiu dels salaris, dificultats per les persones pensionistes i les vídues, pujada de lloguers i hipoteques, increment dels preus dels productes bàsics, del combustible, de l´energia...” Mentre que, fins ara, la “política oficial” del govern espanyol ha consistit en “reduir els impostos sobre el patrimoni, regalar 400 euros a tothom, permetre la pujada del rebut de la llum, que la banca tingui més beneficis...”.

Front aquestes contradiccions del govern del PSOE, Miralles ha dit que EUiA “volem canvis en la política econòmica, social i laboral” i que, de fet, té propostes concretes: “el total de 6.000 euros que significa donar el xec-regal dels 400 euros, els distribuiríem en posar en marxa un pla d´habitatge protegit i de rehabilitació, en atenció a la dependència, en generalitzar l´ensenyament gratuït de 0-3 anys, en millorar les pensions, en protecció a la desocupació i en fons per polítiques d´incorporació de persones immigrades”. Així mateix, el dirigent d´EUiA ha defensat una política redistributiva que impulsaria amb la creació de “nous impostos que gravessin els beneficis de la banca, de les grans empreses i els súper-salaris dels alts executius”, ha dit.

Estatut, ´línia vermella´ i MAT

Entrant en altres temes d´actualitat política, el coordinador general d´EUiA i diputat s´ha referit a l´esperada sentència del TC sobre l´Estatut. Miralles ha recordat que “EUiA estem convençuts que és plenament constitucional i no especularem sobre què dictaminarà el TC”. D´altra banda, ha definit “la línia vermella” que marca la coalició ICV-EUiA al govern del qual forma part: “en cap cas governar amb CiU, a qui darrerament alguns dirigents polítics sembla que tornen a donar-li aire, mentre nosaltres estem per continuar reforçant el Govern d´Entesa”, ha deixat clar Miralles.

Finalment, i pel que fa a l´acord entre els governs francès i espanyol sobre el soterrament de la MAT només en una petita zona de Catalunya, Miralles l´ha titllat de “presa de pèl als ciutadans, els ajuntaments i les organitzacions que han fet campanya pel soterrament a tot el territori català”, i per això els ha animat a “continuar endavant amb les al.legacions” i a “fer oposició”.

1 comentario:

Front Popular dijo...

Bon treball companys !

Des de Sant Andreu, Salut i endavant